Banner

Spendrups Vin byter namn till Spring Wine & Spirits

Av | Publicerad 2014-10-08 | Lämna kommentar

Nu blir Spendrups Vin Spring Wine & Spirits. Det nya namnet, menar man, är mer internationellt gångbart.
– Jag är övertygad om att det kommer att ge fortsatt tillväxt, säger Fredrik Spendrup, vd och koncernchef,

Idag den 7 oktober byter Spendrups Vin AB namn till Spring Wine & Spirits AB. Det nya namnet speglar hela verksamheten med import av både vin och sprit samt är internationellt gångbart.

Spring W&S Logo_stor_farg_frizon 300dpi

– Vi ser många nya affärsmöjligheter och jag är övertygad om att det nya namnet kommer att bidra till en fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att se Spring Wine & Spirits utvecklas till en ännu starkare importör, säger Fredrik Spendrup, vd och koncernchef på Spendrups Bryggeri AB.

Sedan starten 1995 har Spendrups vinbolag vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna till Systembolaget. Sedan tre år tillbaka ingår dessutom ett flertal spritdrycker i sortimentet.

– Vi är stolta och glada över att ha tagit detta steg och kommer även fortsättningsvis att utveckla ett spännande sortiment och fördjupa vår spetskompetens inom de dryckesområden vi representerar, säger Åsa Halldén, vd på Spring Wine & Spirits AB.

Totalt marknadsför och säljer företaget vin- och spritvarumärken från ett 80-tal producenter runt om i världen. Spring Wine & Spirits är även fortsättningsvis ett dotterbolag som arbetar nära Spendrups Bryggeri. I samband med namnbytet och den nya grafiska profilen lanseras även en ny hemsida, www.springwine.se.

Fotnot. Hjorten, symbolen i företagets nya logotyp, har sitt ursprung i Mads Pedersen Spendrups brännvinsbränneri i 1700-talets Köpenhamn. ”Hjorten” var namnet på bränneriet och firmaskylten föreställde just en springande hjort. Originalet finns bevarat i ett kopparstick och gamla fotografier.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.