Banner

Dagens Dram Glen Grant

I Dagens Dram provar Emma och Jonas Glen Grant som ingrediens i två härliga whiskydrinkar.

Sveriges mest köpta single malt – Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve

Den mest sålda singelmaltwhiskyn i Sverige heter Glen Grant. Det är en mjuk whisky utan rökighet. Har du smakat?

Fyra whiskies från Meadowside

Den Glasgowbaserade oberoende whiskybuteljeraren Meadowside Blending Co. Ltd. drivs sedan 2011 av far och son Hart (Donald och Andrew). Donald grundade en gång i tiden även Hart Brothers Independent Bottlers och är medlem av The Keeper of the Quaich. Tillsammans letar de upp fina och sällsynta whiskydestilleringar runt om i Skottland. För lagringen använder de […]

Dyrbar Speyside-sextett från Gordon & MacPhail

De välkända oberoende buteljerarna Gordon & MacPhail har lanserat de fem första i deras nya serie Speyside Collection. Och det är inte vilka Speysidewhiskies som helst heller.

Hyllningsbuteljering till destillerichef

Nu lanserar Glen Grant en begränsad hyllningsbuteljering till destillerichef Dennis Malcolms arbete under 50 år – Five Decades.

Glent Grant öppnar buteljeringshall

Glen Grant är ett av whiskyvärldens mest framgångsrika destillerier. Men det innebär inte att de har stannat upp och lever gott på sitt rykte. Snarare är det full fart framåt och det senaste i raden är att ägarbolaget, italienska Campari, nu har färdigställt en helt ny buteljeringsanläggning vid destilleriet i Rothes i Speyside.

Glen Grant – skotten som blivit italienare

Kommer man till Italien och ber att få en ospecificerad maltwhisky är det mycket troligt att det blir Glen Grant i glaset. Så har det varit ända sedan 1963, och lär så fortsätta att vara för sedan 2006 är tidigare så skotska Glen Grant i italiensk ägo. Men både destilleriet, whiskyn och rötterna förbli djupt […]

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.