Sveriges mest köpta single malt – Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve


Den mest sålda singelmaltwhiskyn i Sverige heter Glen Grant. Det är en mjuk whisky utan rökighet. Har du smakat?


Så här skriver importören själv om Glen Grant:

Glen Grant har den mjukaste husstilen av alla Skottlands destillerier. Det var den excentriske ägaren, The Major himself, som ville ha det så. Han lät installera ”purifiers” på sina destilationspannor. Här skulle minsann inga tunga smakämnen ha en chans att finna sin väg till tappkranen. Bara de mest sublima och eleganta delarna av destillatet skulle få bli en Glen Grant.

Många milda och söta aromer som honung, körsbärsblommor, nyslaget gräs och en stillsam maltighet. En förvånande rik smak med maltiga och nötaktiga toner, mandelmassa, hasselnötter och en tydlig frukt med pomerans och apelsin i eftersmaken. Avnjutes med fördel innan maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

Finns på ett Systembolaget under nummer 566.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!