Rädda världen med Brew Dogs protestöl


Craft-beer-bryggeriet BrewDog lanserar sin senaste protestöl Make Earth Great Again. En öl som tagits fram som en motreaktion till USA:s beslut om att dra sig ur Parisavtalet och för att påminna världens ledare att i högre grad prioritera det rådande klimathotet.

Make Earth Great Again innehåller ingredienser från de platser som drabbats allra hårdast av den globala uppvärmningen, och kommer att serveras från en kran inbyggd i en isbjörnsreplika i naturlig storlek.

Alla intäkter från Make Earth Great Again kommer att doneras till 10:10, en global välgörenhetsorganisation som aktivt arbetar för lagändringar som kan bromsa världens negativa klimatförändringar.
Allt kring den nya ölen är skapat för att väcka uppmärksamhet om klimatfrågorna: från att den innehåller smältvatten från Arktis till utrotningshotade arktiska hjortron.

Make Earth Great Again är en saison, ett öl som får jäsa på högre temperatur än andra ölsorter, ytterligare en referens till effekterna av växthuseffekten.

Som en skildring av den globala uppvärmningen kommer även ölet serveras direkt ur en isbjörnsreplika. Och på flasketiketten står det ”Denna öl är lika bitter som det faktum att världen ignorerar klimatförändringarna” och att ölen ”kan innehålla spår av satir”.

Alla intäkter från Make Earth Great Again doneras oavkortat till 10:10 för att finansiera de projekt som bedrivs mot global uppvärmning. Kampanjen illustreras också på BrewDogs blogg samt sociala medier där man delar tips på hur alla kan göra förändringar i vardagen som resulterar i positiva effekter på miljön.

Make Earth Great Again skulle ha landat på svensk mark den 1 november men leveransen blev ironiskt nog försenad på grund av de senaste dagarnas rådande storm i Europa.

Ölen anländer istället nästa vecka, så från onsdagen den 8 november kan man stödja miljöfrågan genom att köpa en öl gjord på smältis. Den finns på brewdog.com, på BrewDogs barer på Kungsholmen och Södermalm i Stockholm, samt i Göteborg och Malmö. BrewDog har även skickat en låda Make Earth Great Again till Vita Huset i ett försök att fånga USA:s presidents uppmärksamhet.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!