Michelinstjärna till svenska Aquavit i London

Den svenskdrivna krogen Aquavit i London har belönats med sin första stjärna i Guide Michelin.

Bryggeriet Frequency Beer Works öppnar Tap Room

Det relativt nystartade bryggeriet Frequency Beer Works (där Allt om Whisky-skribenterna David Mortimer-Hawkins och Anders Fridén återfinns bland eldsjälarna) vilar minsann inte på lagrarna.

Josephine är världens 7:e bästa bartender

Nyligen utsågs världens bästa bartender i bartendertävlingen World Class i Mexico City. Sverige representerades av Josephine Sondlo, från cocktailbaren Penny & Bill i Stockholm, som tidigare vunnit den nordiska tävlingen och som nu slutade på en fantastisk 7:e plats av 55 tävlande och alltså numera kan titulera sig som världens 7:e bästa bartender i världen.

Här är Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017

Nyligen avgjordes tredje upplagan av Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, vinnare blev G&T-versionerna ”Golden Pearl” och ”Midnattssolsdrömmande rabarber”.

Taps Beer Bar i Uppsala – med fokus på öl

I augusti öppnar en ny ölbar – Taps Beer Bar – i Nubbens gamla lokaler på Drottninggatan 8 i centrala Uppsala. Grundarna Hans Nilsson, Gabriel Källberg och Lisa Ledung vill höja nivån på ölutbudet i Uppsalas krogliv och skapa en ny mötesplats för stans ölentusiaster.

Charlotte vann Diplomático World Tournament!

I söndags hölls finalen på Diplomático World Tournament på Savoy i London. Vinnaren blev ingen annan är Charlotte Halzius från restaurang Tak i Stockholm!

Charlotte Halzius från TAK tävlar i romdrinkar

Den 25 juni möts 13 bartendrar från världens alla hörn i anrika Beaufort bar på The Savoy i London för att tävla om titeln ”Diplomatico World Best Bartender” i den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament. Svenska Charlotte Halzius från restaurang TAK har med sina kreativa romdrinkar lyckats ta sig hela vägen till final.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.