Jubileumscognac från Grönstedts

’Le National’ närmar sig status av tradition. För i tjugo år har Grönstedts lanserat denna premiumcognac lagom till Sveriges nationaldag. Varje år bjuder på en ny smakprofil och en ny design på flaskan, som i år bär motiv från Österlånggatan i Gamla stan, där Grönstedts grundare Johan Daniel Grönstedt hade sin restaurang och tappade sin cognac.

Årets smakprofil är elegant och mogen, med komplexa nyanser av kanderad citrus, torkad frukt och fat, mot en bakgrund av smörkola, valnöt och mörk choklad.

Och för att verkligen göra något extra av årets nationaldag har man samarbetat med fransksvenska konditorn Sébastien Boudet. Han fick i uppdrag att skapa ett både vackert och lagom dekadent bakverk som förenar det franska med det svenska. Resultatet kallar han, på klingande franska, ´Le Saint-National’. Den som vill smaka kan bege sig till Österlånggatan 45 kl 14-16 på Nationaldagen. Då bjuds det på smakprov.

Leve Sverige! Vive la France!

Grönstedts Le National 2024

Alkoholhalt: 40%
Nr: 4168502
Volym: 50 cl
Pris: 895 kr
Lanseringsdatum: 31 maj 2024

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!