Lådan öppnar i Gasverket – nu med eget bryggeri

Teamet bakom TegelLådan. Foto Björn Terring

För de som inte redan känner till det är Lådan en restaurang och ölbar med en egensinnig blandning av streetfood och öl, lagat och utvalt enligt principen att folk äter mat, inte trender, och att all öl ska vara sån de själva gillar.

Det kan tilläggas att de gillar öl från små bryggerier som brygger med hjärtat snarare än plånboken. Det behöver inte vara svårt eller knasigt, men det ska vara äkta.

Och det där har blivit så populärt att man nu öppnar nytt, i det gamla gasverket i norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

TegelLådan blir namnet på den nya restaurangen, som förutom ölbar och taproom också får ett eget bryggeri, där man kan brygga med hjärtat. Redan till invigningen i mitten av mars kommer man kunna erbjuda tre egna ölsorter: lager, session pale ale och IPA, som ett komplement till de ölsorter man bjuder in från annat håll.

Så blir man sugen på en lobster roll eller en kärleksfull nachotallrik tillsammans med en välbryggd öl är det bara att bege sig till norra Djurgårdsstaden när våren kommer.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!