Torrhumlat suröl från Collective Arts

Det fightas för fullt inom ölvärlden om att skapa den ballaste surölen å ena sidan och den mäktigaste humlebomben å andra sidan. Kanadensiska Collective Arts bestämde sig för att kasta in en egen tanke kring detta – ett torrhumlat suröl.

Collective Arts är ett craftbryggeri baserat i Ontario, Kanada, som kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser: Kreativitet främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Collective Arts bryggmästare har den här gången använt humlesorterna Nelson Sauvin från Nya Zealand och Citra från Pacific Northwest USA och adderat smaknoter av passionsfrukt och citra lime, grapefrukt och lychée. Detta i kombination med lacto-bakterier som surnar ölet gör detta till en smakupplevelse de hoppas ska passa humle- och surölsnördarna fullt ut.

Konstverket som pryder burken är skapat av den kanadensiska bildkonstnären Adam Toksöz.

Collective Arts Dry Hop Sour

Nummer: 11867
Pris: 34.90 kr (47,3 cl, burk)
Humle: Nelson Sauvin, Citra
Malt: Pilsner, 2-row, Flaked Oats, Flaked Wheat
IBUs: 35
ABV: 5,0%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!