Baileys: Är praliner din likör?


Sedan 1940-talet har pralinasken varit en jultradition i många svenska hem. Även Baileys smaker är något som många förknippar med just julen. Baileys har nu i samarbete med Martin IsakssonChokladfabriken tagit fram en nytolkning av den klassiska pralinasken.

Chokladfabriken har vunnit flertalet priser för sina kreativa praliner. Sedan 1997 har Chokladfabriken drivits av Martin och Ellinor Isaksson. Martin är konditor med ett förflutet i Svenska Kocklandslaget och han sitter även i juryn för Årets Konditor.

Martin Isaksson från Chokladfabriken jobbar med choklad och ser glad ut.
Martin Isaksson är konditor och driver Chokladfabriken sedan 1997.

Baileys och Chokladfabrikens pralinask består av fem noga utvalda smakkombinationer med Baileys Original, Baileys Chocolat Luxe, Baileys Iced Coffee Latte samt Baileys Almande. Pralinasken består av nio delikata praliner med dubbla uppsättningar av varje smak samt en överraskning i mitten. För att pralinasken ska passa alla är en av smakkombinationerna helt vegansk med smak av Baileys Almande.

– Vi svenskar äter mycket praliner under julen och Baileys är känt för att vara en uppskattad likör på julborden, vilket gör att kombinationen av dessa två känns klockren, säger Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.

Ni kan också se på när han gör sina praliner: En ”how-to”-video (som det numera heter på svenska) finns här:

Från 30 november till och med 13 januari finns pralinasken i Chokladfabrikens samtliga butiker (adresser och öppettider hittar ni på Chokladfabriken.se) och i deras webbshop, priset för en ask är 169 kr. Läs mer om pralinerna hos Chokladfabriken.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!