Raw Laws ale med kanel och äpple

Cinnamon Apple Brown Ale liggande ned, svävande med en liten skugga.
Raw Law är Brutal Brewings egen tolkning av de 500 år gamla Renhetslagarna – öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror. Idén till årets andra Raw Law Cinnamon Apple Brown Ale, kom till i köket utanför Nynäshamn.

Raw Laws bryggare Calle var i färd med en äpplepaj och inte sällan förs tankarna till öl. Hur skulle detta gå till? För att lyfta fram ingredienserna fick Magnum bli beskgiva, en något nedtonad humlesort. Black malt ger en trevlig bränd ton och karamellmalten Chrystal tillför en fin färg och knäckighet. Äpple och kanel har adderats i whirlpool för att extrahera syran ur de torkade röda äpplena och aromen och kryddigheten från kanelen.

Raw Law Cinnamon Brown Ale är bryggd och tappad i en begränsad upplaga på 3000 flaskor för Systembolagets beställningssortiment och Restaurang. Ölet dyker upp den 3 december och bär prislappen 36,90 kr.

Raw Law Cinnamon Apple Brown Ale

Färg: Mörkbrun
Doft: Kanel, äpple, estrigt
Smak: Torr, smått syrlig, äpple, kanel
Malt: Pilsner, Crystal 100, Black malt
Humle: Magnum
Stamvörtstyrka: 15,5 Plato
Alkohol % Vol: 6,6
Restextrakt: 3,36
Färg (EBC): 48
Beska (EBU): 30

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!