Två från Loch Lomond blir fasta

lördag 1 december lanseras de tidigare beställningsprodukterna Inchmurrin 12 YO och Loch Lomond 18 YO, framtagna av Master Blender Michael Henry.

Inchmurrin Single Malt 12 YO är destillerad i de unika Lomondpannorna (straight neck pot stills) för maximal fruktighet och sen lagrad på en kombination av amerikanska 1st fill-, 2nd fill- och nyrostade, återanvända bourbonfat minst 12 år. Inchmurrin sägs ha behagliga gräsiga och lite blommiga toner som speglar dess ursprung (Inchmurrin är den största ön i Loch Lomond-sjön).

Översiktsbild över Loch Lomonds karaktäristiska pannor med raka halsar.
Loch Lomonds karaktäristiska pannor med raka halsar.

Loch Lomond Single Malt 18 YO är destillerad i både traditionella pot stills (enkelpannor med svannacke) och Lomondpannorna (straight neck pot stills). Den har lagrats på en kombination av amerikanska 1st fill-, 2nd fill- och nyrostade, återanvända bourbonfat. Den beskrivs som en elegant, komplex och rökig whisky för finsmakaren med ett spektrum av smaker; frukt, tobak, ek, torkat te och ett långt balanserat avslut.

Loch Lomond Distillery, grundad 1814, har sedan ägarbytet för fem år sedan storsatsat på premium produkter inom single Malt. Med unik produktionsmetod vid jäsning, destillering och lagring (460 000 fat), får Loch Lomond fram Skottlands bredaste palett, så mycket som 13 olika smaker! Vill ni lära er mer om Loch Lomond så införskaffa årets nummer fem av vår tidning.

Loch Lomond 18 Years

Loch Lomond Whisky 18yo, liggande med skugga.
Nr: 338
Pris: 689 kr (70 cl)

Inchmurrin 12 Years

Inchmurrin whisky 12yo, liggande med skugga.
Nr: 485
Pris: 379 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!