Brekeriets Lusse Lelle istället för lussebulle?

Till vänster ett fat med härligt nygräddade lussebullar och till höger det ölstinna substitutet: Brekeriets Lusse Lelle-öl upphällt i ett passande glas
Förra året såldes det skånska bryggeriet Brekeriets saffransöl Lusse Lelle slut i ett huj. Och då handlade det om 24 000 flaskor, årets version kommer i 10 000 så det gäller att vara ute i tid när det släpps den 7 december. Lusse Lelle är ett surt saffransöl (à la Berliner Weisse) bryggt med saffran och Lactobacillus- och Brettanomycejäst. I smaken finns också toner av citrus och mandel. Alkoholhalten ligger på 6,5 procent – avsevärt mer än en lussekatt i fast form alltså…

Brekeriets Lusse Lelle

Nr: 11219
Volym: 33 cl,
Pris: 36,90

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!