Teeling 24 – Världens bästa whisky


Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt utnämndes nyligen till världens bästa Single Malt. Nu finns den åter i lager och kan beställas via Systembolagets beställningssortiment. Fast det finns bara trettio flaskor…

Teeling Whiskey skrev historia i mars i år när deras 24-åring tog hem priset som världens bästa Single Malt. Det är första gången någonsin som ett irländskt destilleri vinner det prestigefyllda priset. Kategorin Single Malt har länge varit förknippat med skotsk whisky och på senare år även japansk. Att Teeling Whiskey vinner priset är en rejäl fjäder i hatten, inte bara för Teeling, utan för hela den irländska whiskeyindustrin.

Teelings 24-åring destillerades 1991 och har lagrats på bourbonfat i 21 år och slutlagrats i 3 år på Sauternevinfat. Den dubbla fatlagringen ger ett extra djup av fruktighet som kompletterar den lilla antydan av rök som finns i whiskeyn då man använt en liten andel rökt malt.

Jack & Stephen Teeling

Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey:
– Att få pris som världens bästa Single Malt och att få vara den första irländska whiskeyproducenten som tilldelas detta pris återspeglar den globala återkomsten och väckelsen av både Teeling och irländsk whiskey i stort.

Teeling Whiskey Destillery har blivit överösta med internationella priser för sin craft-whiskey den senaste tiden. Bland annat har destilleriet tilldelats pris som årets bästa whiskeyattraktion 2016 vid World Whisky Awards.

Teeling Whiskey Vintage Reserve Collection 24 Years Old

Nummer: 88515
Pris: 3 699 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!