Helg & Fest: Kaffe, avec, ost & choklad

Chokladfondant med Tia Maria

Avsluta middagen med något som skapar dialog. En härlig kombination med något stiligt i glaset och okomplicerat till.

Chokladfondant

100 g smör
150 g choklad (70%), finhackad
2 st äggulor
1 st helt ägg
3 msk rörsocker strö
4 smörade formar typ ”remarkiner” som rymmer cirka 1 dl

Några fina chokladpraliner och ”bitar” – Dalmore Portwood.

Smält smöret i en kastrull, drag åt sidan, rör i chokladen och rör tills det smält. Vispa ägg, gulor och socker fluffigt, rör i chokladblandningen försiktigt. Slå upp smeten i formarna och baka på 200 grader i 7-9 minuter.
Tips: för ännu godare fondant, tillsätt 1 msk Disaronno i smeten tillsammans med chokladen.

Kaffe, cognac och biscotti – Braastad VSOP neat.
Enkel ostassiett med bröd (Brie och Västerbotten) – Jura 10

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!