Söt syrlig & sur från Lagunitas


Så här entusiastiska låter de på Craftbeer.se om det senaste från Langunitas:

”Härlig rubinröd färg och i doften finner du en intensiv körsbärskaraktär som smakmässigt övergår i en trevlig och fruktig syrlighet. Brettanomyces har använts i jäsningen och har givit syrligheten en extra tydlighet. Allting avslutas i en viss oljighet i kombination med syrliga körsbär och även citron.”

Lagunitas själva beskriver det så här: ”This sweet tart sour ale is full of Turkish Delight cherries, giving it a puckered up punch of cherry charm, then it’s fermented with some Brettanomyces for that extra funky funk. We love you, Cherry Jane. Do ya?” Och låter man Google Translate översätta sweet tart sour ale så blir det ”söt syrlig sur ale”.
Alkoholhalten ligger på 5,5 % och på IBU-skalan hamnar det på 9 och vad gäller OG (Original Gravity alltså – inte ”och” på danska) har den noteringen 13,8.

Lagunitas Cherry Jane

Nr: 11794
Pris: 31,90 kr (35,5 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!