Omnipollo landar i kyrkligt bryggeri

Omnipollo grundades 2010 av bryggaren Henok Fentie och konstnären Karl Grandin. Sedan starten har Omnipollo etablerat sig som ett av de mest innovativa ölföretagen i världen och tilldelats flera globala utmärkelser. Tidigare har de bryggt på kontrakt, vilket innebär att de hyrt in sig hos befintliga bryggerier för att producera ölen. Den löpande produktionen sker idag på cirka åtta bryggerier runt om i världen.

Nu har Omnipollo tagit över en före detta kyrka i Sundbyberg och öppnar upp sitt första egna bryggeri. Kyrkan har tidigare använts som just bryggeri. Idag har bryggeriet en begränsad bryggkapacitet, Omnipollos plan är att investera för att få upp produktionen med fem gånger.

– Vi har letat efter en lokal i nästan tre år. Karl Grandin hade en utställning i kyrkan 2019, och hela Omnipolloteamet kände direkt att det som Sundbybergs Köksbyggeri hade byggt upp tillsammans med Det Nya Museet var besläktat med det vi gör och brinner för: öl och konst. Vi bryggde en självlysande öl i kyrkan och pratade framtid, sex månader senare står det klart att vi tar över. Vi hoppas utveckla denna fantastiska plats och tror det kommer att tisslas om den i hela världen, säger Henok Fentie, grundare Omnipollo.

Omnipollos grundare Henok Fentie och Karl Grandin

Den första kommersiellt tillgängliga ölen från Omnipollos nya bryggeri beräknas att nå allmänheten i april, lagom till att Omnipollo flora öppnar upp för sommaren i Humlegården i Stockholm.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!