Luz gin – god som den är

Leonardo Veronesi

Bartendern Leonardo Veronesi är grundare av baren Rivabar i italienska Riva del Garda, men han står också bakom ginen Luz.

Han började experimentera fram den 2013 men blev aldrig riktigt nöjd och tog därför kontakt med en distillerare i Trentino och en från Sydtyrolen. Och två år senare producerades den första flaskan. Men inte heller den blev Leonardo riktigt nöjd med utan vände sig till familjedestilleriet Marzadro i Nogaredo i Trento. Där fortsatte han utveckla sin gin tillsammans med Alessandro och Luca Marzadro och ett år senare, den första februari 2018 etiketterades den allra första flaskan Luz, en gin som ovanligt nog inte är kylfiltrerad, vilket bidrar till både fruktighet och balans.

Den är gjord med nio örter, samtliga från Trentino: enbär, lagerblad, rosmarin, salvia, muskatellsalvia, olivblad, mynta och citron samt myskmadra.
Varför den döpts till Luz (spanska ordet för ljus) har vi ingen aning om. En annan fråga är varför ser man en fisk med stort gap på etiketten? Är det någon som vet?

Redaktionen gillar den balanserade smaken på Luz gin – den kan med fördel drickas som den är, utan mixer.

Luz

Nr: 82367
Pris: 569 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!