Thomas Larsson – från whisky till gin

Thomas Larsson

Vid Hernö Gins bolagsstämma i år valdes Thomas Larsson in i styrelsen för Hernö Gin som ordinarie ledamot. Thomas är en av grundarna av High Coast Distillery där han lämnade vd-posten efter tio år vid årsskiftet.

– Vi är mycket glada att ha Thomas med i styrelsen där han kommer att bidra med mycket kunskap och mångårig erfarenhet av såväl branschen som entreprenörskap i stort. Hans profil och tidigare meriter passar den utvecklingsfas som Hernö Gin befinner sig i, säger Emma Edfors, styrelseordförande i Hernö Gin.

Jon Hillgren gjorde verklighet av drömmen om ett eget gindestilleri och driver i dag Europas mest prisbelönta gindestilleri sedan 2013 där han skapar den gin som utsetts till världens bästa flera gånger.

Emma Edfors & Jon Hillgren, Hernö gin

– Thomas har tagit whisky i världsklass från Höga Kusten till internationella framgångar genom att bygga ett starkt lag och locka rätt kompetens till Kramfors. Nu välkomnar vi honom till vårt dreamteam och vår fortsatta varumärkesresa och jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Thomas mot nya och högt ställda mål för Hernö Gin, säger Jon Hillgren vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag är oerhört stolt över uppdraget och ser fram emot att få arbeta med ett mycket välskött och utvecklingssatsande företag. Jag mår som bäst när jag får verka tillsammans med andra engagerade människor och det kommer jag onekligen att få göra i det här sammanhanget. En av mina hjärtefrågor är gårdsförsäljning i Sverige och det är en branschfråga jag kommer att fortsätta driva på nationell nivå i min nya roll som styrelseledamot för Hernö Gin, avslutar Thomas.

www.hernogin.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!