Snabbtest: Plantation Trinidad 8YO

Det är med stor nyfikenhet och smak för det goda livet som Alexandre Gabriel är på outtröttlig jakt efter optimala dryckes- och smakupplevelser. Redan 1989 upptäckte han Cognachuset Maison Ferrand och blev närmast uppslukad av cognacsvärldens hantverk. Numera driver och äger han Maison Ferrand sedan en längre tid tillbaka. På 1990-talet började Alexandre resa runt i Karibien för att finna för honom den bästa rommen. Resultatet blev som ni kanske vet Plantation, en serie hantverksrom från olika platser från öarna. I den här Plantation som Allt om Whisky har testat har han och hans team fått blanda det bästa från två världar.

Den här buteljeringen är en exklusiv produkt för svenska marknaden som funnits på Systemet ett tag, men den tål att upptäckas av flera. Först lagras rommen i sju år på utvalda bourbonfat i Trinidad därefter lagrar man den ytterligare ett år på fat som innehållit cognac (Maison Ferrand cognac så klart) i Frankrike.

Allt om Whisky tyckte så här: Det här är en Plantation med karaktär och en bra fat-intensitet som gör att den upplevs mindre söt än en del av deras andra buteljeringar.

Doft: Den har en lekfull doft, pigg och citrusrik. En viss exotisk feeling infinner sig och blandas med rostade mandlar, tobak och vanilj.
Smak: Medelstor och rik på smak. Den är fruktig utan att vara för söt. Här hittar vi solmogna citroner, hårda fruktkarameller. Den har en liten hetta som integreras i smaker som ananas mango och en liten pepprighet. Ett stramt avslut gör den intressant och ett gott alternativ till whiskyn på avecbordet.

Plantation Trinidad 8 Years

Nr: 87333
Alkoholhalt: 42%
Pris: 449kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!