PangPang Tully – Irish heart, Caribbean sun and Hökarängen soul

Det svenska mikrobryggriet PangPang Brewery i hökarängen söder om Stockholm släpper tillsammans med den irländska whiskeytillverkaren Tullamore D.E.W. ölen PangPang Tully. Ölen, som är en Pineapple Sour Ale, är en tolkning av whiskeyn Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish och har lagrats på whiskeyfat. En perfekt blandning av ”Irish heart, Caribbean sun and Hökarängen soul”.

PangPang Tully Pineapple Sour Ale är full av karibiska smaker som ananas, mango och rom och har lagrats på romfat från Tullamore D.E.W. XO ihop med vaniljstång och kokos. En kettle sour är en typ av suröl där man syrar vörten med hjälp av mjölksyrabakterier.

– Jag fick i uppgift att tolka och översätta Tullamore D.E.W. XO till en öl och resultatet blev PangPang Tully. En kettle sour där jag plockat upp och överdrivit de karibiska smakerna av ananas, vanilj och rom. För att ge den en ytterligare dimension adderade jag kokos och mango, säger Fredrik Tunedal, grundare och bryggmästare på PangPang Brewery.

Fredrik Tunedal, PangPang Brewery

– Under flera år tillverkade Tullamore både öl och whiskey under samma tak. Som en trippeldestillerad whiskey tror vi att exempelvis åsikter, idéer och tankar blir bättre när de blandas. Det känns därför extra kul att jobba vidare med kopplingen till öl tillsammans med ett av Sveriges mer intressanta och experimentella bryggerier. Resultatet är en väldigt fin öl med ”Irish heart, Caribbean sun and Hökarängen soul”, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

PangPang Tully Pineapple Sour Ale 7,0 % är tillverkad för hand och tillgänglig i begränsad upplaga. Ölen går att beställa på Systembolaget från och med den 19 juli 2021.

PangPang Tully Pineapple Sour Ale 7,0 %

Nr: 53040
Volym: 25 cl
Pris: 44.90 + pant.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!