Brand ger Tullamore runda flaskor

En brand i Tullamores flaskfabrik krävde snabba beslut. Lösningen blev en blinkning tillbaka mot den irländska whiskeyhistorien. Under varumärkets tidigaste år tappades Tullamore D.E.W., som andra whiskeymärken, på små kaggar, keramiska kärl eller handblåsta glasflaskor. Handblåsta flaskor kunder inte göras lika raka som idag. De blev ofta bulligare och fick en rundare form. Nu återgår Tullamore D.E.W. – för en begränsad tid – till en rundare flaska.

Tullamores globala varumärkeschef Nora Torpey:

Det var naturligtvis ingen välkommen nyhet att vi stod utan flaskor. Vi behövde snabbt finna ett alternativ. Det blev den här rundade flaskan. Lösningen är inte permanent, vi kommer att återgå till vår ordinarie flaska, men för en kortare tid får Tullamore D.E.W. ett något annorlunda utseende, säger hon.

Det är samma whiskey i flaskan, men alltså en begränsad utgåva som snart kommer att finnas på marknaden.

Tullamore D.E.W.

Nr: 524
Volym: 70 cl
Pris: 299 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!