Calvados med nordiska drag

Boulard är sannolikt Frankrikes mest kända producent av Calvados, äppelbrännvinet som omges av minst lika många lagar och regler som till exempel Cognac.

Men det hindrar inte att även en av de stora traditionsbärarna vågar experimentera och utmana, som man nu har gjort i ett samarbete med en annan traditionsbärare av rang: O.P. Anderson.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish 40 % är gjord på traditionellt vis; av äpplen från rätt område, dubbeldestillerad i pot still och sedan lagrad minst tre år på ekfat.

Men utöver detta har man lagt till en finish på fat från O.P. Andersons destilleri i Matfors. Och resultatet är en varmt bärnstensfärgad Calvados, med fyllig äppelsmak, tillsammans med kryddiga toner av kummin, anis och lakrits från slutlagringen. En ’Calva’ som är bäst rumstempererad i ett vackert glas.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish

Nr: 5073201
Pris: 559 kr
Volym: 70 cl.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!