Orökig Single cask från Raasay

Raasay fortsätter leverera sina ’Na Sia’, eller ’Six Casks’, ett ambitiöst försök att visa att ett destilleri kan behärska många olika stilar.

I korthet går det ut på att både rökig och orökig whisky läggs på fat av antingen virgin Chinkapin-ek, ex-bourbon eller ex-Bordeaux. Sedan väljer man ut de bästa av dessa fat och slår ihop dem.

Raasay Single Cask Strength Unpeated Chinkapin, är som namnet antyder lagrad på chinkapin-ek, och buteljerad vid fatstyrka 61,4 %. Som ett kuriosum kan nämnas att även Sverige har varit med på ett hörn, då vodka från Spirit of Hven användes för att komma fram till exakt hur mycket, och på vilket sätt, faten skulle rostas innan de fylldes med new make. Och som man kan vänta sig har faten givit whiskyn en tät färg och tydliga spår av rostningen, som toffee, smörkola och mörk frukt.

Raasay Single Cask Strength Unpeated Chinkapin

Nr: 50251
Alkoholhalt: 61,4 %
Pris: 1095 kr
Lansering: 14 juni 2023

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!