Talisker för världshaven


Tillsammans med Parley for the Oceans lanserar Talisker en djupt fruktig singelmalt med tydligt maritima toner: Talisker x Parley: Wilder Seas Single malt Scotch Whisky. För varje såld flaska går tre pund till Parley for the Oceans, som arbetar med att bevara och återställa kustnära tångskogar i världens alla hav.

Whiskyn har fått en finish på franska Oak XO cognacsfat, vilket givit den både kropp och nyanser, och whiskyskribenten Charles Maclean låter meddela att whiskyn har: ’En rik, komplex och väl integrerad doft, och en smak som är ren Talisker, med extra torkad fruktighet’. Och till det kan läggas de tydligt mineraliska toner och stråk av havssalt som är något av Taliskers signum. Kommer till Systembolaget 21 juli.

Talisker x Parley: Wilder Seas Single malt Scotch Whisky

Nr: 4147301
Alkoholhalt: 48,6 %
Pris: 849 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!