Hantverksmässig grappa från Paolo Marolo

Till denna gyllene Grappa di Barolo har man tagit pressrester, alltså skal, stjälkar och kärnor från druvsorten Nebbiolo som odlats i Piemonte och Kalabrien. Dessa rester har sedan långsamt destillerats i vattenbad, en långsam och omständlig men mycket hantverksverksmässig metod som drar ut de allra mest finstämda smaknyanserna. Destillatet har sedan fått ligga på akacia– och vitvinsfat där det fått en påtaglig fatkaraktär som bildar bakgrund till fina toner av nötter, apelsinmarmelad, gula russin, mandelmassa och vanilj. En grappa att njuta med samma omsorg som den är tillverkad med.

Grappa di Barolo

Alkoholhalt: 45 %
Nr: 40936
Volym: 50 cl
Pris: 601 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!