Banner

Carlsberg har Sveriges första koldioxidneutrala bryggeri

Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg är nu Sveriges första stora bryggeri med noll koldioxidutsläpp från sin energiförbrukning. Bryggeriet i Falkenberg ökar användningen av biogas och är nu till 100 procent drivet av biogas och grön el.

Alkoholfritt öl når nya rekordnivåer

Var tredje svensk dricker idag alkoholfri öl minst några gånger om året och utbudet av både alkoholfri och alkoholsvag öl i livsmedelsbutikerna har exploderat under de senaste åren. Den totala försäljningen av alkoholfri öl i Sverige kommer, när året är slut, att uppgå till över 6 miljoner liter.

Världspremiär för Carlsberg Beer Spa

Inför Fars dag slår Carlsberg upp portarna till Carlsberg Beer Spa – ett spa där behandlingarna görs med ölingredienser. Sveriges pappor kan nu njuta av de lugnande och antiinflammatoriska egenskaperna i öl med ett rofyllt humlebad och en avslappnande massage med humleolja. Ölspat görs i samarbete Luxury Spa i Gamla Stan i Stockholm. 

Carlsberg: Öl som för 133 år sedan

Forskare på Carlsbergs forskningslaboratorium hittade jäst som överlevt i en flaska från 1883. De påbörjade ett intensivt arbete för att utvinna levande jästceller från flaskan. Och lagom till Carlsbergs forskningslaboratoriums 140-årsjubileum har man lyckats återskapa världens första kvalitativa lager i sin mest autentiska form – av originaljästen från 1883 och med exakt samma recept, ingredienser […]

Carlsbergs House of Craft

Carlsberg Sverige lanserade House of Beer 2007 och har under de senare åren medverkat till att utländskt specialöl som Staropramen, Estrella Damm, Jacobsen och Brooklyn, vuxit i Sverige. Nu satsar Carlsberg Sverige på House of Craft där det lilla blir det stora och det stora det lilla. 

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.