Banner

Ovanlig sprit del 1 – Baijiu, Chicha, Kumis med flera

Whisky i all ära, men har ni hör talas om Baijiu eller Chica?

Ingen mer sprit för Nils Oscar

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller.

Miss Claras Oyster DEW

Den 6 september firades Ostronets Dag för tionde gången. Högtidsdagen har instiftats av Ostronakademien, en ideell förening som grundades 2004. Den är öppen för alla intresserade och ett medlemskap kostar 100 kr. Besök deras hemsida: www.ostronakademien.se.

Amerikansk TV-stjärna Purity Vodkas ambassadör

Under 2014 har Purity Vodka åter fördubblat försäljningen på den amerikanska marknaden. Man har nu utsett skådespelaren Joel McHale, känd från bland annat TV-serien Community, till ambassadör för varumärket från Ellinge slott. Inledningsvis kommer man få följa honom i jakten på genuina hantverksmetoder inom olika branscher, som en jämförelse med bolagets egen passion för småskalighet.

Purity till Bibendum

Från och med 5 maj är det importören Bibendum som kommer att distribuera Purity Vodka i Sverige, både vad gäller Systembolaget och det som kallas HORECA, det vill säga Hotell- och restaurangbranschen.

Fågel eller lerkruka?

Än i dag munhuggs Chile och Peru om vem som var först med att producera pisco och båda länderna ser den som sin nationaldryck, men Peru hävdar att de bör ha exklusiv rätt att använda namnet som Appellation of Origin på etiketterna.

Absolutflaskan blir individuellt konstverk

Fyra miljoner flaskor Absolut där var och en blir unik med en droppe blå kobolt sammansmält med glaset. Det är senaste nytt från Absolut Company som oförtrutet jobbar vidare med spännande marknadsföring och design.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.