Hälsa på hos Mackmyra i sommar

Vill du göra en roligt och intressant whisky-utflykt i sommar så öppnar nu Mackmyra Whisky utanför Gävle för allmänheten.


I det så kallade skogslagret ligger tusentals whiskyfat som innehåller 30 liter vardera. Alla fat är personliga och försedda med mässingsskyltar. I faten mognar whiskyn tills den kan tas över av sina köpare och det är första gången som allmänheten kan besöka destilleriet.

Förutom skogslagret kan man också besöka det 37 meter höga gravitationsdestilleriet och gå en trevlig promenad som visar whiskybyns historia och framtid.

Whiskylagret har öppet mellan 20 juni och 21 augusti, onsdag till söndag kl 10-17. Mackmyra Whisky ligger i Kungsbäcks skogsområde strax utanför Gävle. Läs mer hos Mackmyra.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.