Skön rököl för kyliga vinterkvällar

Vintern håller oss i ett järngrepp och vad är då bättre än att avnjuta kvällen med gott sällskap, som en rököl från USA? Alaskan Smoked Porter heter ölen från Alaskan Brewing Co som sedan december finns tillgänglig på Systembolaget. Det är dessutom ett årgångsöl så den som funnit finessen i att lagra öl, kan med framgång lagra denna variant.

Sedan Alaskan Smoked Porter lanserades för redan ett kvarts sekel sedan har den lett till ett litet uppsving för rököl bland bryggare i USA. Ölet är prisat bland annat i Great American Beer Festival och har även fått flera fina priser i World Beer Cup.
Alaskan Brewing Co grundades 1986 och finns kvar i samma lokal i Juneau, Alaska. Det är det första bryggeriet som har startat i Alaska sedan förbudstiden.

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.