Johans Dark River blev dagens bästa

Diplomatico World Tournament 2015_Johan EversJohan Evers, som till vardags är bartender på Corner Club i Stockholm, representerade Sverige i Diplomático World Tournament. Han tog hem finalplatsen i den svenska uttagningen i början av året vilket gav honom en biljett till världsfinalen i Venezuela som avgjordes i april.

28 nationer delades upp i fyra grupper där två i varje grupp skulle kvalificera sig till en plats i finalen. Efter lottning hamnade Johan i den andra tävlingsgruppen där han under den första tävlingsdagen lyckades med både presentation och drink.

Den andra tävlingsdagen inleddes med en blindprovning där Johan var en av få som satte tre av tre möjliga.

orange-zestTill sina drinkar fick de tävlande använda en ”Mystery Rum” som inte finns på marknaden än. Johan blandade den med 20 ml av vermouthen Cocchi
10612146Torino som han dagen innan infuserat med trädtomat och svartpeppar, 8 ml Amaro Ciociaro, 8 ml Maraschinolikör, ett stänk Peychauds Bitter och en apelsinzest. Resultatet blev en fantastisk drink som Johan döpte till Dark River, som är en direktöversättning av Barquisimento, som är Diplomatícorommens hemstad.Inte otippat betygssattes den som
”dagens bästa”. Besvikelsen var därför stor när Johans fina insatser ändå inte räckte hela vägen fram till en plats i finalen.

Men han fick njuta av en underbar finalvecka i Venezuela. På det späckade schemat stod både besök på ett destilleri och en sockerrörsplantage liksom en resa till luxardo-maraschinoDiplomáticos hemstad Barquisimeto och Marrocoy National Park.

Diplomatico-Logo-2

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!