Rekordfestival i Speyside

Bara tio minuter efter det att Speyside Whisky Festivals webbsajt öppnat tisdagen den 2 februari hade man nått samma siffror som det tog en timme att nå förra året.

Drygt 60 av alla arrangemang med whisky som förtecken mellan 28 april och 2 maj är redan utsålda.
Biljettköparna kommer från i huvudsak Europa, Storbritannien och USA, men också whiskyentusiaster från Bahrain, Australien, Japan och Indien köpte biljetter.

Vid X ligger landets skatt – The Spirit of Speyside Whisky Festival.
Vid X ligger landets skatt – The Spirit of Speyside Whisky Festival.

Festivalschefen Pery Zakeri säger att succén är en stor överraskning, och inget tyder på att försäljningen går ner:
– Vi har sålt biljetter till sammanlagt 22 länder och under det första dygnet sålde vi för drygt 91 000 pund. Precis som tidigare är det de exklusiva destilleribesöken som först blev utsålda. De verkliga whiskyfantasterna söker speciella uppplvelser så biljetterna till destillerier som annars inte tar emot besökare, som Strathmill och Dalmunach, gick åt på nolltid. Men med 467 olika punkter på festivalsprogrammet finns det fortfarande många spännande biljetter kvar. Jag tycker tjusningen med Speysidefestivalen är att den är tillräckligt liten för att vara välkomnande, men tillräckligt stor för att ha något att erbjuda till alla.

I år ingår festivalen i skotska Year of Innovation, Architecture and Design, och många evenemang är fokuserade på det temat.

För att balansera succén kommer en mindre festival att anordnas i september, i Elgins stadshus, där många av regionens whiskyproducenter kommer att samlas. De biljetterna börjar säljas efter den stora festivalen i maj.
Biljetter till den finns att köpa på www.spiritofspeyside.com.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!