Hur smakade bourbon 1838?

Pressrelease_WR_ MC _1838_Style_White_ CornDen 8 april kommer 80 flaskor av destilleriets ytterst begränsade specialutgåva Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn till Systembolaget. Ni kan läsa lite mer om den i vårt senaste tidningsnummer (ute nu) och ni har väl inte missat att vi under året har USA som ett återkommande tema?

– Med denna Master’s Collection har vi gjort en resa tillbaka i tiden för att skapa en ny bourbon utifrån vårt destilleris historiska rötter, säger Morris.
Det lilla destilleriet Woodford Reserve ligger i en dal vid bäcken Glenn’s Creek i Kentucky. Det sägs att destillering har pågått där sedan 1700-talet, men det var 1838 som dåtidens whiskeymakare Oscar Pepper och James Crow med innovativa tekniker förfinade hantverket och satte en milstolpe i whiskeyhistorien.

Woodford Reserve Masters Collection finns på Systembolaget från 8 april
Volym: 700ml
Nummer: 20209
Pris: 999kr

 

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!