Innis & Gunn: Dougal Sharp firar 30 år i bryggeribranschen

Med denna förstautgåva firar bryggmästare Dougal Sharp 30 år i bryggeribranschen, en karriär han inledde som tonåring på sin fars bryggeri i Edinburgh.

– När jag insåg att jag varit i bryggeribranschen i 30 år så slogs jag av en sak. Vart tog tiden vägen? Men från mina första dagar på bryggeriet med min pappa på Caledonian Brewery i Edinburgh, visste jag att öl skulle bli en stor del av mitt liv.

Och det kan man ju lugnt säga att det blivit.
Vår första Vintage någonsin är ett mycket speciellt öl på många vis, berättar Dougal ”Gunn” Sharp. För det första tycker jag att smaken är så där välbalanserad och god som jag personligen tycker att en optimal öl ska smaka. För det andra är denna Vintage resultatet av vår kärlek till ölet och ett projekt som vi arbetat med under många år och drömt om att få göra.

Innis & Gunn Vintage 2015 har bryggts med crystal-malt, mellanrostat korn och Styrian goldings-humle och sedan lagrats i 100 dagar på amerikanska ”first-fill” bourbonfat innan de tappats på I&G_HR_Vintage_Gen_Exflaskor där man slutligen tillsatt jäst för en naturlig kolsyreutveckling. Ölet kan lagras i 5-15 år beroende på lagringsförhållanden. Öl som lagras skall förvaras stående och svalt i mörk miljö.

Innis & Gunn Vintage 2015 lanseras på Systembolaget den 3 juni 2016.
Innis & Gunn Vintage 2015
Volym: 50 cl
Alkohol: 7,7 %
Pris: 99 kr
Nummer: 11041

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!