Mackmyras kungliga whisky Moment XVI

I mars 2009 fick Mackmyra svensk Whisky besök av Sveriges konung Carl XVI Gustaf. Den whiskybatch som destillerades samma dag fylldes på svenska ekfat i storlekarna 30, 100 och 225 liter och placerades i whiskylagret i Bodås gruva, 50 meter under jord.

De svenska ekfaten är Mackmyras mest exklusiva fat. För att hedra Kungen, som nyligen fyllde 70 år, buteljerar de nu faten och lanserar flaskorna i deras mest exklusiva serien Moment.
– Självklart var det en speciell dag för oss den där kyliga marsdagen för sju år sedan när Kungen kom på besök. Därför känns det extra kul att nu få buteljera dessa fina välsmakade fat för att hedra Kungen på hans 70-åriga födelsedag, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra Svensk Whisky.

Moment XVI är en bärnstensgul whisky som doftar av aromatisk ek, och sägs ha en kryddig, fruktig och ekig smak. Den 1 juni lanseras den i en begränsad upplaga. Man hittar den i Systembolagets Moment_XVI+forpbeställningssortiment där den fått nummer 86663 och en prislapp som lyder 1 195 riksdaler.

Mackmyra Moment XVI säljs ur Systembolagets beställningssortiment från 1 juni 2016 
Mackmyra Moment XVI
Volym: 70 cl
Alkohol: 48%
Pris: 1195 kr
Nummer: 86663

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!