GlenDronachs 3 sista för i år

glendronach
Elginbaserade GlenDronach Distillery har nyligen lanserat tre nya uttryck, det är de tre sista utgåvorna i deras 2016 Limited Release Programme. Alla tre givetvis framtagna av deras vid det här laget legendariske Master Distiller Billy Walker.

GlenDronach Grandeur 25 Year Old Batch 8 (50% ABV) har mognat i Oloroso-sherryfat och sägs vara full av läckra fruktiga aroamner och toner av mörk choklad. Upplagan är på 1 505 flaskor som betingar ett pris av £ 384.99 – vilket omräknat till svensk valuta blir cirka 4 416 kr.
GlenDronach 14 Year Old Marsala Finish (46% ABV) har lagrats på europeiska ekfat till en början och fått sin finish i Marsala hogsheads och uppges visa upp rotingefära, färska gröna äpplen och vanilj. (£ 59,99 – 688 SEK.)
GlenDronach Cask Strength Batch 6 (55.3% ABV) slutligen har mognat i en blandning av Oloroso- och Pedro Ximenez-fat. Här hittar man mörk choklad, mogna fikon och gula plommon. (£ 57,99 – 665 SEK.)

Läs mer om rariteterna hos GlenDronach.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!