Eskilstunaöl till grekiska kolgrillsbaren

aow_stavros_480
I december börjar Grekiska kolgrillsbaren servera en egen öl i sina 23 restauranger runt om i Sverige. Ölet heter Stavros och är en ljus, ekologisk lager i tjeckisk stil – från Eskilstuna…

Stavros är en modern tolkning av ett öl som skapades 1842, med 2000-talets pigga och ekologiska humlesorter.
– Vi satsar på denna öl för att kunna erbjuda våra gäster det bästa från ölvärlden. Ekologiskt, närbryggt och hantverksmässiga metoder fick oss att välja just denna öl och samarbetspartner, säger inköpsansvarige Johannes Yalcin.
 
Ölet bryggs av Eskilstuna Ölkultur, ett mikrobryggeri som arbetar med hantverksmässiga metoder och råvaror av högsta kvalitet sedan 2006.
 
– Det roligaste vi vet är att ta fram en unik öl i nära samarbete med kunden. Vi hoppas att Stavros ekologiska lager skall uppskattas av Grekiska kolgrillbarens gäster, säger Anders Olsson, VD.

aow_pmgrekiska
På bilden ses Simon Yalcin, konceptutveckling, Daoud Kass Yosef, franchiseansvarig, Anders Olsson, Eskilstuna Ölkultur, Nezir Yalcin, konceptutveckling, Johannes Yalcin, inköpsansvarig

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!