Juligt tilltugg med grekisk touch


Julen är en mathögtid fylld av traditioner. Men varför inte prova något lite annorlunda till drinken? Vi har några förslag!

Till dess sötsaker i juletid kan det passa med en lättare dram, som irländsk whisky av typen Jameson eller Tullamore – båda whiskeys med mjuk framtoning och lätt sötma. Är du mer inne på öl tycker vi du ska prova en trevlig stout.

Fetaostdipp
Pepparkakor och mögelost är redan en klassisk kombination, men varför inte prova en dipp på fetaost och grekisk yoghurt, smaksatt med rivet apelsinskal att doppa pepparkakorna i? Någonting att knapra på medan man väntar på att Kalle Anka ska börja.

Ingredienser
150 g Fontana grekisk fetaost
150 g Fontana äkta grekisk yoghurt
Rivet skal av en ekologisk apelsin
Hembakta pepparkakor

Gör så här
Blanda ingredienserna till dippen och mixa med en stavmixer tills röran får en slät konsistens. Häll upp i en skål och riv över apelsinskalet. Serveras till en rejäl korg med hembakade pepparkakor.

Färska fikon med fetaostcreme
Ingredienser
150 g Feta Ekfatslagrad
150 g Grekisk yoghurt
Honung
Färska fikon

Gör så här
Blanda ihop ekfatslagrad fetaost tillsammans med grekisk yoghurt i en skål. Lägg upp fetaoströran på ett fint fat eller i en skål och dekorera med delade fikon. Ringla över honungen och servera tillsammans med kex och en god ostbricka.

Dessa och fler läckra recept hittar du på Fontana.se

Smaklig spis och god jul!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!