Charlotte Halzius från TAK tävlar i romdrinkar


Den 25 juni möts 13 bartendrar från världens alla hörn i anrika Beaufort bar på The Savoy i London för att tävla om titeln ”Diplomatico World Best Bartender” i den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament. Svenska Charlotte Halzius från restaurang TAK har med sina kreativa romdrinkar lyckats ta sig hela vägen till final.

Diplomático World Tournament är en internationell bartendertävling som genomförs för tredje gången av romproducenten Diplomático Rum. Intresset för tävlingen har vuxit och bidragit till att sätta varumärket Diplomático på kartan som en av de främsta producenterna. I februari kammade Charlotte Halzius hem segern i den svenska delfinalen. Vid semifinalen i Barcelona i början av maj tog hon sig vidare till världsfinalen London den 25 juni.

– Konkurrensen har varit stenhård och av 1 200 sökanden återstår nu bara 13 bartendrar. Charlotte har ett bra koncept kring den drink hon kommer att presentera i London och jag både tror och hoppas att hon kommer att ta sig långt i finalen, säger Fredrik Lindkvist, produktchef på Handpicked Wines som representerar Ron Diplomático i Sverige.

Charlotte har en bakgrund som kock men då hon saknade kontakten med gäster valde hon att sadla om till bartender. Hon har redan hunnit skaffa sig erfarenhet från flera framstående barer i Stockholm och arbetar sedan januari som kreativ ledare för baren på nyöppnade restaurang TAK i Stockholm.

– Det känns självklart stort att jag lyckats kvalificera mig till finalen med tanke på hur många duktiga bartendrar från hela världen som deltagit. Jag är till lika delar nervös som pirrig, men extremt taggad på att få visa vad jag går för, säger Charlotte Halzius.

Redaktionen hejar på och önskar lycka till!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!