Box blir Höga Kusten

Nu döper Box destilleri om sig till High Coast distillery för att undvika en varumärkeskonflikt.

Styrelsen i Box Destilleri AB avser att genomföra en namnändring. Skälet är att de under 2017 uppmärksammades på en varumärkeskollison. Det Bacardi-ägda whiskyföretaget Compass Box påtalade den förvirring som kan uppstå hos whiskykonsumenterna i och med att bolagen har så snarlika namn. Compass Box har länge varit etablerade på ett flertal internationella marknader där konfliktrisk föreligger.

Box Destilleris VD Thomas Larsson

Efter juridisk konsultation och marknadsanalyser delar man Compass Box uppfattning att det är olyckligt att två whiskyföretag agerar under namnet Box. De anser också att Box Destilleri AB har små möjligheter att ta strid för namnrättigheterna mot ett multinationellt företag som Bacardi. För att undvika en eventuell varumärkeskonflikt byter Box namn till High Coast Distillery och registrerar varumärket High Coast Whisky.

– Med namnbytet kopplar vi vårt varumärke och destilleri ännu starkare till regionen Höga Kusten och den fantastiska plats vi lever och verkar i. Vi ser goda marknadsmöjligheter när vi nu knyter oss närmare Höga Kusten och de unika värden platsen har, säger vd Thomas Larsson.

I höst lanseras de första High Coast-buteljeringarna på den nationella och internationella marknaden. Namnbytet genomförs den 30 juni i samband med Box Whisky Festival.

Vad tycker du om namnbytet?

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!