Toner av Mauritius från Sigtuna

Sigtunas bryggare Karl Kusa är besatt av chutney vars smaker tar honom tillbaka till barndomens resor till morfäräldrarnas Mauritius. Sigtuna Raj Raj innehåller de essentiella delarna i hans egen chutney och resultatet blir en fruktig ale med rikligt av mangojuice, lätt hetta från chili samt ingefära.

Maltbasen är av modern alestil med tillsatt vete och havre för en skön rondör och humlen likaså, med sena givor av aromatiska Equinox, Citra och Simcoe.
Doft och smak formulerar Sigtuna så här: ”Tropiskt fruktig doft med tydliga toner av mango, citrus och inslag av inge­fära. Mjuk och frisk i smaken med rund beska, en lätt hetta och toner som tar dig till exotiska länder”.

Efter förra årets Hazy Daze följer nu Sigtuna Brygghus upp med en ny IPA i kategorin ”saftigt, smakrikt och friskt för varmare tider”. Yellow Crush heter den och är en modern och syrlig IPA bryggd för lata sommardagar. Doft och smak beskrivs så här: ”Tropiskt fruktig doft där mango, ananas och passionsfrukt dominerar. Lätt disig med en saftig smak samt en mjuk, syrlig munkänsla från vete, havre och syrad malt, vilket balanserar upp den fruktiga sötman från malten och jästen. Finish med tydliga humlearomer och en mjuk humlebeska”.

Sigtuna Raj Raj

Nr: 85847
Förpackning: 33 cl
Pris: 25:30 kr

Yellow Crush

Nr: 82044
Förpackning: 33 cl
Pris: 26:40 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!