Foursquare – romtrio från Barbados

Efter en varm och lång sommar börjar nu snart hösten att ta vid. Lagom till månadsskiftet lanserar Renbjer & Magnusson tre nyheter. Alla är rom från Foursquare distillery på Barbados som flera år i rad blivit utsett till årets romdestilleri (2016-2018) av bland annat International Spirits Challenge.

Alla tre är lanseras bara i begränsad utgåva. Renbjer & Magnusson berättar att de fått slåss med näbbar och klor för att få en så stor tilldelning som möjligt till Sverige eftersom den internationella efterfrågan är stor. Foursquare Premise och 2005 kommer att lanseras i butik medan Dominus endast lanseras i Systembolagets webbtjänst.

Foursquare Dominus

Foursquare Dominus är en blandning av rom destillerad i kolonn- och potstillpanna på Foursquare Distillery. Lagringen utgörs av 3 år i ex-bourbon fat följt av 7 år i ex-cognac fat. Hela 10 år av lagring i det varma klimatet på Barbados har här verkligen givit effekt. Dominus har höjts till skyarna av romskribenter runt om i världen och endast 96 flaskor har funnit sina vägar till Sverige. Det gör att den släpps endast som webblansering den 30 augusti på Systembolagets hemsida. Vill man komma åt en flaska gäller det att sitta redo framför datorn i god tid före kl 10.00.
Foursquare Dominus, 70 cl, 56%
OBS, endast 96 flaskor.
Pris: 995:-
Artnr: 40332
Webblansering 30/8

Foursquare Premise

Denna limiterade rom är lagrad i 3 år på ex-bourbon fat innan den fått mogna i ytterligare 7 år på ex-sherry fat.  Rommen är en blandning av kolonn- och potstilldestillat. För att framställa rommen har man gjort en fermentation av melass från de lokala sockerrörsodlingarna.
Foursquare Premise, 70 cl, 46 %
Art.nr: 40402
Pris: 798:-
Tillfälligt sortiment, små partier, 7 september 2018

Foursquare 2005 Cask Strength

Foursquare Vintage 2005 har lagrats i 12 år på ex-bourbon fat och har knappt nedvattnats utan kommer som cask strength på 59 procent. Destillationen gjordes 2005 och den buteljerades i januari i år. Rommen har endast fått en lätt filtrering för att behålla så mycket smaker som möjligt. Totalt har Europa fått en tilldelning på 6 000 flaskor varav Sverige fått drygt 800. Foursquare 2005 har dessutom utmärks med flertalet internationella priser, bland annat den första rom någonsin att utses till International Spirtis Challenge Supreme Champion.
Foursquare 2005, 70 cl, 59%
Art.nr: 40416
Pris: 798:-
Tillfälligt sortiment, små partier 7 september 2018

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!