Tre Springbank – tre stilar

Den 30 augusti kl 10 släpper Symposion en triss i Springbankwhisky på Systembolaget, och det är inte vilken whisky som helst utan tre exempel på Springbanks olika stilar från gamla och långlagrade fat.

Springbank 21 years old (2018 bottling)

Den ikoniska 21:an är en av de mest hyllade skotska whiskysorterna. I dag kan destilleriet endast undantagsvis buteljera så gammal whisky. När det sker så sker det sparsamt och bara med väl utvalda fat. Den här gången har man låtit något så ovanligt som romfat spela huvudrollen.
Artnr: 40321
Pris: 2 625 kr

Longrow 18 years old (2018 bottling)

När sherry möter rök uppstår ofta ljuv musik. Det är förvisso ett balansnummer som är svårt att hantera eftersom det är stora smakvärldar som ska finna varandra. Springbanks rökbomb Longrow har visat sig vara ytterst följsam och anpassningsbar till de mest skiftande fatlagringar, inte minst den kraftiga olorososherryn.
Artnr: 40322
Pris: 1 448 kr

Hazelburn sherrywood 13 years old (2018 bottling)

Springbanks trippeldestillerade orökta destillat övertygar varje gång. Den numera så sällsynta trippeldestilleringen ger en subtil whisky där Springbanks robusta husstil slipas ner.
Artnr: 40319
Pris: 928 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!