Ny core range från Old Pulteney

Förra veckan släppte Old Pulteney tre nya whiskies och uppdaterade formgivningen på sina flaskor. Allt om Whisky var på plats och här är nyheterna!


Det var många ledsna miner när både Old Pulteney 17 och Old Pulteney 21 försvann från destilleriets core range. Torka bort tårarna, för precis som vi förstod fanns en plan och tanke på något nytt spännande. Nu utökas nämligen deras armada med tre whiskies till. Huddart, 15yo och 18yo, och så den befintliga 12-åringen då.

De tre nya från Old Pulteney lanserades under ett event i London. De finns att köpa i England, men vi väntar fortfarande på de svenska releasedatumen.

Old Pulteney Core range 2018

Huddart är döpt efter adressen till destilleriet i Wick, Skottland som ligger på Huddart Street, döpt efter kapten Joseph Huddart. Whiskyn har gyllene färg och smaken har både sältan från havet såväl som en torvig rökighet. Lagrad på second fill ex-bourbonfat med en avslutande lagring på ex-bourbonfat som tidigare innehållit rökig whisky.

Bärnstensfärgade 15 years old är enligt destilleriet deras mest balanserade och lenaste singelmalt idag. Lagrad på ex-bourbonfat och ex-Oloroso-butts hittar du smaker av torkad frukt, äpple, citrus, honung och generöst med vaniljtoner. Dessutom mörk kola och sälta.

Old Pulteney 18 years old har fått sin djupa färg enbart från de amerikanska ekfat (ex-bourbon-fat) och de spanska sherryfaten (ex-Oloroso-fat) som den lagrats på. Här hittar du värmande choklad och kryddor med honungssötma och toner av citrus och grönt äpple i en lång, härlig eftersmak.

Till dessa nyheter finns också 12-åringen som även den fått en flaska med ny design. Här hittar du en sälta kombinerad med mjuk citrus, mörk kola och krämig vanilj. Här finns också en viss honungssötma och gott om frukt.

Old Pulteney 12 years old

Nr: 10465
Volym: 70 cl
Pris: 349:-

Vi återkommer med priser och uppgifter om de nya Old Pulteney inom kort.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!