240 stycken prisbelönta sherry från Lustau

Många whiskymakare slutlagrar sina whiskyes på sherryfat för en läcker sherryton. Vi vill gärna tipsa om att prova även sherry som en god aperitif och nu släpper sherryproducenten Lustau en riktig toppsherry.

Fredagen den femte oktober dyker det upp 240 flaskor från välkända sherryproducenten Bodegas Lustau som grundades 1896 i Jerez de la Frontera. Etiketterna bär det tungvrickande namnet Lustau del Castillo Almacenista Antonio Caballero y Sobrinos. Den har lagrats i över 18 år på amerikanska ekfat. Den här sherryn är ett av de senaste vinerna som Bodegas Lustau lanserar i sin exklusiva Almacenistaserie. Vinet kommer från en mindre Solera på endast 38 fat som ligget belägen i El Puerto de Santa Maria. Amontilladon ifråga är signerad Lustaus vinmakare Sergio Martinez, utsedd till bästa starkvinsmakare och bästa spanska vinmakare 2017 av International Wine Challenge of London.

Den beskrivs så här: ”Gyllene bärnstensfärgad med en komplex doft med inslag av hasselnötter, kanderade apelsinskal och liten, lätt rökig fatkaraktär. Smaken är torr och intensiv med tydliga toner av hasselnötspralin, crème brûlée och avslutande sälta.”

Lustau Amontillado del Castillo Almacenista Antonio Caballero y Sobrinos

Nr: 99403
Pris: 299 kr, 50 cl
Alkoholhalt: 21%.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!