Johnnie Walker + Game of Thrones. Vintern är här.

År 2019 kommer den åttonde och kanske sista säsongen av TV-serien Game of Thrones. Äntligen kan du dricka en whisky som passar. Och den är destillerad bortom muren.

2011 började den första säsongen av Game of Thrones att sändas. Den är förmodligen den dyraste tv-serie som någonsin spelats in, de tio första avsnitten lär ha kostat drygt 312 miljoner kronor. Den anses ha blivit en av världens populäraste tv-serier. Sjunde säsongen hade premiär i juli förra året och nästa år är det dags för säsong åtta, som uppges vara den sista. Men blir det det, tro?

Den är baserad på en serie böcker av TV-producenten och författaren George Raymond Richard Martin (född 1948) som heter A Song of Ice and Fire. Att han skriver sitt namn George R.R. Martin är ingen tillfällighet, han säger sig vara mycket influerad av J.R.R. Tolkiens böcker.

Och nu finns det förstås en whisky med kopplingar till serien också…

Johnnie Walker och HBO har lanserat White Walker by Johnnie Walker. Blenden är skapad av ett team under ledning av whiskyspecialisten George Harper och innehåller bland annat single malt från Cardhu och Clynelish. Smakmässigt talas det om ”notes of caramelised sugar and vanilla, fresh red berries with a touch of orchard fruit”.

Namnet är givetvis en referens till seriens isvarelser White Walkers – ett ”folkslag” med rötterna allra längst norrut (The Frozen North) på kontinenten Westeros (Västerås?), som hållit sig undan i flera tusen år men nu återvänt, även om de flesta av alla rollkaraktärerna inte riktigt tror att de finns utan är en legend.
White Walker börjar distribueras världen över nu i oktober och priset ligger på £ 32 (cirka 353 kr).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!