Hernö Gin Awards: Sotad cocktail vann

Hernö Gin Cocktail Awards är en årlig cocktailtävling som gindestilleriet Hernö Gin utanför Härnösand ligger bakom. I år vann den kolsvarta drinken ”Black Forest”.

Hernö Gin Cocktail Awards är en unik tävling som ställer höga krav. Uppgiften är att skapa den godaste cocktailen baserad på den för dagen lanserade Hernö High Coast Terroir Gin 2018 plus ingredienser som de kan hitta i skogen på Skuleberget vid Höga Kusten.

Tävlingen ägde rum för sjätte gången och det var andra året som den var internationell. Det var tretton tävlande från åtta olika nationer.

I år var det Slamet Haryadi från M Bar, Mandarin Oriental, i Hong Kong som kammade hem priset med motiveringen:

”Slamet Haryadi har på ett föredömligt sätt utnyttjat det Skuleberget har att erbjuda, väckt intresse med sin presentation och jobbat smart med de medel han haft till förfogande. Framför allt har han imponerat genom att använda en teknik vi aldrig sett tidigare.”

– Jag hittade ett nedfallet träd och tog en bit trä ur stammen, jag grävde djupt för att komma åt kärnan. Sedan lade jag träbiten på elden och lät den förkolna för att sedan använda kolet som färgämne i min cocktail, berättar Slamet.

Slamet tillägnade sin hustru drinken, som han kallade ”Black Forest” eftersom hon älskar tårtan med samma namn.

– Enligt min mening handlar cocktailtävlingar inte enbart om att tävla, utan också om att bygga relationer och kontakter med varandra. Hernö Gin Cocktail Awards är min första tävling i Europa och det var verkligen en annorlunda upplevelse, sa Slamet.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!