Angosturas sherryrom


Angosturas Master Blender har blandat rom från årgångar på mellan 6 – 22 år. Den har lagrats på nya bourbonfat för att sedan – som första rom från Angostura någonsin – slutlagras på handgjorda Oloroso Sherry-fat där rommen fått vila i 9 månader innan buteljering.

– Vi har experimenterat med lagring av rom på olika typer av fat under många år, men det här är första gången vi har använt Oloroso Sherry-fat, berättar Angosturas marknadschef Natasha Mustapha Scott.

Resultatet är en bärnstensfärgad, silkeslen och komplex rom med doft av kakao, melass, ek och söta plommon. Smaken är avrundad med inslag av ek, rostade nötter och en hint av sherry.
Angostura Cask Collection No.1 Oloroso Sherry är en unik rom med en utmärkande rondör och fyllighet, utan att ge avkall på Angosturas signum, säger Angosturas VD Genevieve Jodhan.

270 flaskor lanserades i Systembolagets tillfälliga, exklusiva sortiment den 31 januari.

Angostura Cask Collection No.1 Oloroso Sherry

Nummer: 40472
Pris: 869 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!