Teelings 12-åriga Amarone

Med stor framgång har Teeling Whiskey lagrat sin whiskey på Amaronefat tidigare och nu kommer en 12-årig Teeling Amarone Cask hit. 256 flaskor lanseras den 28 februari.
Destillerichefen Alex Chasko har med fingertoppskänsla hittat en riktigt välbalanserad utgåva som lagrats på ex-bourbonfat i 10 år och sedan slutlagrats på ett Musella Amaronefat i 24 månader. Teeling Amarone Cask Single Malt Whiskey 12 YO har en alkoholhalt om på 58,4%.

Teelings destillerichef Alex Chasko

Så här berättar importören TOMP:
”I doften finner man en härlig knäckig och nötig ton. Amaronefatet finns där tillsammans med maltiga inslag. I smaken så välkomnas man in i fruktträdgården tillsammans med oljig och maltig ton. Karamelltonerna blandas med torkad frukt med gula inslag, korinter kommer mot slutet. Härlig balans. Eftersmaken är lång och får hjälp av den mjuka oljigheten tillsammans med alkoholhalten. Mot slutet så kommer känslan av kanderade apelsinskal och citrus.”.

Teeling Amarone Cask Single Malt Whiskey 12 YO

Artikelnummer: 40393
Pris: 899 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!