Svenske Oscar till Cocktailfinal


Bartendern Oscar Drigoris har kvalificerat sig till den globala finalen av den prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. Juryn vid den nordiska delfinalen föll för hans drink Save the Legacy.

– Save the Legacy är en cocktail baserad på hållbarhet och tidlöshet. Den innehåller ingredienser som tyvärr oftast kastas bort, som till exempel äppelrester som blir kvar efter att man torkat äppelskivor och sirap gjort på överblivet rödvin. Även coastern som drinken serveras på är gjord av överblivet läder, säger vinnaren Oscar Drigoris.

Oscar, som till vardags jobbar på Penny & Bill i Stockholm, kommer att representera Sverige i den globala finalen den 14 maj i Amsterdam, och tävla om att få servera sin cocktail på några av världens mest prestigefyllda barer. Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som kan adderas till de gamla klassikerna. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

– Det känns otroligt. Efter sex månaders hårt jobb så skulle allt avgöras på en kväll. Mot extremt tuff konkurrens. Men att få representera Sveriges i en global final känns så bra och det är en ära, säger Oscar Drigoris.

Den slutliga vinnaren av den globala finalen av Bacardí Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Save the Legacy

40 ml Bacardi 8
10 ml Rött vin och äppelsirap
10 ml Port
5 ml Amaro
Ett torkat äppelhjul och Chai Te-spray

Så gör du: Rör samtliga ingredienser med is. Sila upp i rocksglas med stor isbit. Garnera med torkat äppelhjul och Chai Te-spray.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!