Världsrekord i Göteborg

Provningsledare Adam Hannett från Bruichladdich jublar när rekordet är ett faktum.

Inför ”En Öl & Whiskymässa” i Göteborg i helgen hade Bruichladdich bestämt sig för att genomföra ett världsrekordförsök. Målet var att anordna världens största whiskyprovning någonsin. För att lyckas skulle Bruichladdich behöva samla fler än de 2252 deltagare som kom samman för det befintliga världsrekordet från Gent i Belgien 2009.

Strax innan klockan 16 på lördagen kunde representanterna från Guinness World Records konstatera att sammanlagt testade hela 2283 personer tre av Bruichladdichs whiskysorter, vilket innebar 31 fler än vid det tidigare rekordet.

– Det har varit en otrolig resa, från den första idén om att slå världsrekord till att höra från Guinness World Records att vi faktiskt lyckats. Det är en speciell upplevelse att prova fin whisky i en hall tillsammans med så många människor. Jag hoppas fler får chansen att testa något liknande, även om vi gärna behåller världsrekordet, säger David Kringlund, Brand Manager på Nigab som är leverantör av Bruichladdich i Sverige.

Whiskyprovningen leddes av Master Distiller Adam Hannett, som sa så här:
– Det var en mäktig upplevelse att se nästan lika många whiskyentusiaster som vi har invånare på Islay i ett och samma rum för en provning. Det här är en höjdpunkt i vår karriär och att vi dessutom lyckades slå världsrekord är fantastiskt kul. Vi vill tacka göteborgarna och alla andra som dök upp och gjorde detta möjligt.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!